Υλικά
Υλικά
Για το ραγου
1,5 κ. κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό (60% μοσχάρι, 40% χοιρινό)
30 γρ. παντσέτα
100 γρ. salsicccia (φρέσκα λουκάνικα)
100 γρ. κρεμμύδι τριμμένο
100 γρ. σέλερι τριμμένο
100 γρ. καρότο τριμμένο
2 φύλλα δάφνη
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
2.5 γκ. Αποφλοιωμένη ντομάτα
1 lit. ζωμός κρέατος
Αλάτι, πιπέρι,
Παρμεζάνα τριμμένη
Για το φοντί παρμεζάνας
300 γρ. παρμεζάνα
80 γρ. κρέμα γάλακτος
20 ml γάλα
Για τα λαζάνια
160 γρ. σιμιγδαλένιο αλεύρι
ξ80 γρ. ξμακαλό αλεύρι
1 αυγό ολίκληρο
3 κρόκους
2 γρ. αλάτι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το ραγού: Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε τα λαχανικά, την παντσέτα και τη δάφνη για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το λουκάνικο τριμμένο και τον κιμά και όταν αλλάξει χρώμα ο κιμάς, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τον πελτέ.
Ανακατεύουμε το μίγμα για 2 λεπτά ακόμα και μετά ρίχνουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες αλεσμένες, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το ραγού να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά, περίπου για 3 ώρες. Φτιάχνουμε το φοντί παρμεζάνας: βάζουμε σε μπεν παρί την παρμεζάνα τριμμένη, την κρέαμ γάλακτος και το γάλα και αφήνουμε να λιώσει ανακατεύντας κατά διαστήματαΦτιάχνουμε τα λαζάνια: Ανακατεύουμε τα αλεύρια, τα αυγά και το αλάτι και ζυμώνουμε για 6 –7 λεπτά.
Όταν το μίγμα γίνει ελαστικό και ομοιογενές, το αφήνουμε στο ψυγείο τυλιγμένο σε μεμβράνη να ξεκουραστεί για ½ ώρα περίπου.
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε λεπτό φύλλο με τη μηχανή ζυμαρικών και το κόβουμε σε λωρίδες πλάτους 10εκ.
Χ 10 εκ. Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε καλά.
Τοποθετούμε σε κάθε πιάτο 3 κουταλιές φοντί παρμεζάνας και από πάνω, στρώσεις από λαζάνια και ραγού.