Υλικά
Υλικά
1 1/2 κιλό κρέας αρνί μπούτι χωρίς κόκκαλο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ρίγανη
1/2 κ. πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα σε κομματάκια
1/2 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
3 κουταλιές σ. βούτυρο
6 φύλλα κρούστας
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το αρνί, σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί .Χαράζουμε σε αρκετά σημεία και μπήγουμε τις σκελίδες του σκόρδου, κομμένες στη μέση.Το κοκκινίζουμε στο μισό ελαιόλαδο .Βάζουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
Απλώνουμε στο τραπέζι έξι φύλλα κρούστας βουτυρώντας το καθένα καλά.
Τοποθετούμε το αρνί στη μέση και ανάμεσα τις πατάτες και την κεφαλογραβιέρα.
Γυρίζουμε τα πλαινά από τα φύλλα προς τα μέσα και τυλίγουμε προσεκτικά σε πακέτο.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί με την ένωση προς τα κάτω και αλείφουμε την επιφάνεια του φύλλου με λάδι.
Ψήνουμε δυο ώρες περίπου, μέχρι να μαλακώσει.
Το μεταφέρουμε προσεκτικά σε μια πιατέλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε μέσα στο χαρτί.
(σημ.
μπορούμε να ανοίξουμε το μπούτι οριζόντια, με ένα κοφτερό μαχαίρι και να το γεμίσουμε με το μείγμα κρεμμυδιού, πατάτας, τυριού.)