Υλικά
υλικά για 4 άτομα
150 γρ. ψημένο ή βρασμένο κοτόπουλο, ψαχνό
40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
4 αβγά
1/2 κ.γ. σκόνη κάρρυ (mild ή μέτρια καφτερό)
500 ml γάλα
40 γρ. αλεύρι
40 γρ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Αν το κοτόπουλο μας είναι ωμό, το βράζουμε σε λίγο αλατισμένο νερό για 10'-12', κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Κατόπιν το ψιλοκόβουμε στο μούλτι, να γίνει σαν ψίχουλα.
Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο.
Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και αφήνουμε να ψηθεί περίπου 2' ανακατεύοντας, μέχρι ν' αρχίσει να παίρνει χρώμα.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Χωρίζουμε τα αβγά.
Προσθέτουμε στο μείγμα τους κρόκους έναν-έναν ανακατεύοντας με το σύρμα.
Προσθέτουμε το βούτυρο, το τυρί, το κάρρυ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το γάλα και μεταφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει το μείγμα.
Το βγάζουμε πάλι από τη φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή.
Την προσθέτουμε στο μείγμα τμηματικά σε 4-5 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά.
Βουτυρώνουμε ένα σκεύος για σουφλέ (σκεύος στρογγυλό με ψηλό τοίχωμα) ή 4 ατομικά σκεύη και βάζουμε το μείγμα, γεμίζοντας τα κατά τα 4/5.
Ψήνουμε στο φούρνο για 30' περίπου ή 20' για τα ατομικά σουφλέ.
Το σερβίρουμε αμέσως, σαν πρώτο πιάτο ή σαν κυρίως, με μία σαλάτα.