Υλικά
υλικά
6 αβγά βρασμένα σφιχτά
3 κ.σ. φρέσκια μυζήθρα, μανούρι ή ρικόττα
2 κ.σ. πέστο από σπανάκι
για το πέστο:
1 1/2 φλ.τσ. σπανάκι φρέσκο baby
90 γρ. παρμεζάνα ή γκράνα τριμμένη
2 κ.σ. κουκουνάρι
1 σκ. σκόρδο λυωμένη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
παρασκευή
Φτιάχνουμε το πέστο.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή το μούλτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ομοιογενής πολτός.
Οσο περισσέψει το φυλάμε σε βαζάκι στο ψυγείο για άλλη χρήση (π.χ.
ζυμαρικά).
Καθαρίζουμε τα αβγά και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
Αφαιρούμε με κουταλάκι τους κρόκους και τους βάζουμε σε βαθύ σκεύος.
Τους λυώνουμε με το πιρούνι προσθέτοντας 2 κ.σ σάλτσα πέστο και το τυρί, μέχρι να γίνει ένα ανοιχτοπράσινο ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέτουμε, αν θέλουμε, πιπέρι ή και αλάτι, αν χρειάζεται.
Γεμίζουμε με το μείγμα των κρόκων με χοντρό κορνέ τις κοιλότητες των ασπραδιών, στολίζουμε με φουντίτσες μαϊντανού, βασιλικού ή δυόσμου και σερβίρουμε σαν ορεκτικό.tips: κόβουμε ένα λεπτό φετάκι από το κυρτό μέρος του ασπραδιού, ώστε να σταθούν σταθερά τα αβγά στην πιατέλα.