Υλικά
υλικά
3 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
2 κ.σ. κουκουνάρι ελαφρώς καβουρδισμένο
1/2 φλ.τσ. σπόρους ροδιού
3-4 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για το γιαούρτι:
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
5-6 κλωστούλες σαφράν (ζαφορά)
1 σκ.σκόρδου τριμμένη
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι λευκό
παρασκευή
Βάζουμε το σαφράν σε φλιτζανάκι με 1 κ.σ καυτό νερό και το αφήνουμε 5'-6'.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το σαφράν με το νερό, το γιαούρτι και όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Δοκιμάζουμε για το αλάτι και διορθώνουμε.
Φυλάμε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι τη χρήση της.
Βάζουμε στη φωτιά ένα βαρύ τηγάνι με αυλάκια.
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις σκουπίζουμε και τις κόβουμε σε οριζόντιες φέτες πάχους 1 εκ.
περίπου.
Τις λαδώνουμε ελαφρά (καλύτερα με πινέλο για να ελέγξουμε την ποσότητα), τις αλατίζουμε και τις βάζουμε να ψηθούν για 3' περίπου από κάθε πλευρά.
Πρέπει να μαλακώσουν αλλά να μην αρπάξουν.
Απλώνουμε τις φέτες της μελιτζάνας σε πιατέλα κυκλικά, με τη μία να σκεπάζει στην άκρη την άλλη, και ρίχνουμε επάνω το γιαούρτι.
Σκορπίζουμε το ρόδι, το κουκουνάρι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο και σερβίρουμε.