X

Γκρατέν μελιτζάνας εύκολο

Υλικά

υλικά για 2 άτομα

3 μελιτζάνες φλάσκες αρκετά μεγάλες

2 σκ.σκόρδο ολόκληρες

2 κρόκοι φρέσκων αβγών

100 γρ. τυρί φέτα

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο (ή βασιλικό)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Καθαρίζουμε από τη φλούδα τις δύο μελιτζάνες και κόβουμε τη σάρκα τους σε κύβους.

Τους αλατίζουμε καλά και τους αφήνουμε σε σουρωτήρι 30' να βγάλουν τα υγρά τους.

Πλένουμε την τρίτη μελιτζάνα (διαλέγουμε τη μεγαλύτερη) και την κόβουμε κατά μήκος στα δύο, μαζί με το κοτσάνι της.

Χαράζουμε τη σάρκα με μαχαίρι προσεκτικά, ώστε να μην φτάσουμε στη φλούδα και αφαιρούμε κατόπιν με ένα κουταλάκι τη σάρκα, αφήνοντας περίπου 1/2 εκ.στα τοιχώματα.

Αλατίζουμε τα δύο άδεια κομμάτια και τα τυλίγουμε προσωρινά σε μεμβράνη.

Βάζουμε τη σάρκα από όλες τις μελιτζάνες να βράσει με νερό σε κατσαρολάκι μαζί με τα σκόρδα, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 10'.

Την αδειάζουμε σε σουρωτήρι και την πατάμε με σπάτουλα ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά.

Τη βάζουμε σε μπολ και πριν κρυώσει ρίχνουμε τη φέτα κομματιασμένη.

Ανακατεύουμε και πιέζουμε με πιρούνι να ενωθούν.

Κατόπιν, προσθέτουμε τους κρόκους, την παρμεζάνα (κρατώντας στην άκρη μια κ.σ για το τέλος), τον μαϊντανό και τον κόλιαντρο ή τον βασιλικό, 1 κ.σ ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ανάβουμε το φούρνο στους 190ο.

Γεμίζουμε με τη γέμιση τα δύο μισά της μελιτζάνας που κρατήσαμε και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρέξ.

Τα πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, τη φρυγανιά και ελάχιστο ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο φούρνο για 25' περίπου.

Σερβίρουμε αμέσως, με μια πράσινη σαλάτα.

Επίσης...

Τίποτα δεν ξεπερνά σε θαλπωρή τη γεύση του πουρέ

Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.

Τρώμε burger, τηγανιά και γιουβέτσι και στη νηστεία!

Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.