X

Μανιταροπιτάκια με φύλλο

Υλικά

υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες

500 γρ. μανιτάρια λευκά πολύ φρέσκα

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε φετάκια

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

150 γρ. ανθότυρο

1 αβγό

2 κ.σ. βούτυρο ή ανάλογο ελαιόλαδο

ελαιόλαδο για το άλλειμα των φύλλων

1 κ.σ. λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Κόβουμε την άκρη από τα ποδαράκια των μανιταριών, τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια.

Τους ρίχνουμε αμέσως το λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο σε μέτριο τηγάνι και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Το αφήνουμε να μαραθεί 3'-4' και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για 4'-5', κατόπιν προσθέτουμε τον μαϊντανό και συνεχίζουμε 1' ακόμη.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει αρκετά.

Λιώνουμε το ανθότυρο με το πιρούνι και το ανακατεύουμε με το αβγό, χτυπημένο.

Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας 1 φύλλο, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε πάνω ένα ακόμη φύλλο.

Το κόβουμε σε κάθετες λωρίδες πλάτους 5 εκ.

Βάζουμε στην επάνω άκρη μιας λωρίδας λίγη γέμιση και την κλείνουμε διπλώνοντας το φύλλο λοξά, μια αριστερά μια δεξιά, σχηματίζοντας τρίγωνο, μέχρι να τελειώσει.

Ακουμπάμε το πιτάκι σε πιατέλα και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει η γέμιση.

Τηγανίζουμε τα μανιταροπιτάκια σε καυτό ελαιόλαδο για 1' από κάθε πλευρά.

Αν προτιμάμε, μπορούμε να τα ψήσουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180ο.

Σε αυτή την περίπτωση τα αλείφουμε προηγουμένως με ασπράδι αβγού ή ελαιόλαδο.

Επίσης...

Τίποτα δεν ξεπερνά σε θαλπωρή τη γεύση του πουρέ

Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.

Τρώμε burger, τηγανιά και γιουβέτσι και στη νηστεία!

Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.