Υλικά
Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες
300 γρ. κιμά αρνίσιο ή μοσχαρίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.τ.σ. φρέσκο βούτυρο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ½ φλ. τσ. ρεβίθια βρασμένα
1 ½ φλ. τσ. νερό
2 τομάτες πολτοποιημένες
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα της μελιτζάνας
1 κ.τ.γ. μπαχάρι τριμμένο
1 κ.τ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 κ.τ.γ. κανέλα
αλατοπίπερο
Παρασκευή
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε σε κρύο αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν.
Τις σουρώνουμε, τις στύβουμε καλά και τις σκουπίζουμε.
Σε κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε ελαφρώς στο βούτυρο το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε πολύ καλά, μέχρι να πιει τα νερά του.
Προσθέτουμε τις τομάτες, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα ρεβίθια και το μαϊντανό.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο τις μελιτζάνες.
Όταν πάρουν χρώμα, τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε κατσαρόλα, στρώνουμε τις μελιτζάνες, από πάνω το μίγμα του κιμά και αφήνουμε να ψηθούν για 15 λεπτά, μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Αλέξανδρου Γιώτη "Πύρρος ο δρόμων μάγειρος" των εκδόσεων Τόπος.