X

Λαχανοντολμάδες με μύδια

Υλικά

Υλικά

1 λάχανο, περίπου 1,5 κιλό (επιλέγουμε ένα με πλατιά και γερά φύλλα, κατάλληλο για ντολμάδες,)

200 γρ. βρασμένα μύδια, χωρίς το κέλυφος τους 

500 ml ζωμό κότας

1 κρεμμύδι

1 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

8 κ. σ. κρέμα γάλακτος

3-4 σκελίδες σκόρδο

12 κεδροκούκουτσα (κεδρόμηλα/άρκευθος)

2 κ. σ. ελαιόλαδο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Γεμίζουμε με νερό, μέχρι το 1/5 της, μια μεγάλη χύτρα ατμού ή μια κατσαρόλα που να εφαρμόζει καλαθάκι για βράσιμο στον ατμό.

Πλένουμε το λάχανο και το τοποθετούμε ολόκληρο στο καλαθάκι και κλείνουμε το σκεύος και βράζουμε στον ατμό για 5 λεπτά το λάχανο και στη συνέχεια αφαιρούμε, προσεκτικά, 8 από τα πιο άθικτα φύλλα του, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και διατηρούμε τα φύλλα ζεστά.

Κόβουμε το υπόλοιπο λάχανο σε λωρίδες και το βάζουμε να βράσει στο ζωμό της κότας, για 10 λεπτά.

Σπάμε στο γουδί τα κεδροκούκουτσα και λιώνουμε το σκελίδες του σκόρδου με τη λάμα ενός μαχαιριού.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το σοτάρουμε.

Προσθέτουμε, το σκόρδο, τα κεδροκούκουτσα και τα μύδια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας τα με προσοχή για να μην τα διαλύσουμε.

Στη συνέχεια τα αναμειγνύουμε με το βρασμένο λάχανο και μοιράζουμε το νέο μείγμα στα 8 φύλλα που απλά ζεματίσαμε στην αρχή.

Προσθέτουμε από 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος σε κάθε φύλλο, τρίβουμε από πάνω λίγο πιπέρι και διπλώνουμε τα φύλλα σε μεγαλούτσικους ντολμάδες.

Είναι καλύτερα να τους στερεώσουμε με μια οδοντογλυφίδα, στην ένωση τους.

Διαφορετικά, επειδή τα μύδια είναι μεγάλα, οι ντολμάδες θα κινδυνέψουν να ανοίξουν.

Τους τοποθετούμε και πάλι στο καλαθάκι του ατμού και τους βράζουμε, για 5 λεπτά, ίσα για να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους τα υλικά τους.

Σερβίρουμε τους ντολμάδες, ελαφρά ραντισμένους με λίγο ωμό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Θ.Τ.

Επίσης...

Τίποτα δεν ξεπερνά σε θαλπωρή τη γεύση του πουρέ

Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.

Τρώμε burger, τηγανιά και γιουβέτσι και στη νηστεία!

Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.