Υλικά
Υλικά
1-2 μπούτια αρνιού περίπου 2,5 κιλά
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
αλάτι και πιπέρι
1 κ. κ. ελαιόλαδο
1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε κυβάκια
1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε ροδέλες
125 ml ζωμό κότας
Παρασκευή
Βάζουμε σε ένα πιάτο τις σκελίδες του σκόρδου, τις αλατοπιπερώνουμε, τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε.
Με τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού σχίζουμε το κρέας και μπήγουμε τις σκελίδες όσο πιο βαθιά γίνεται.
Τοποθετούμε τα λαχανικά, σε μια στρώση, στον πάτο μιας καλά μουσκεμένης γάστρας και ακουμπάμε πάνω τους το κρέας.
Περιχύνουμε με το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε σε κρύο φούρνο.
Τον ρυθμίζουμε στους 220ο και ψήνουμε το κρέας για 50 λεπτά.
Στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί για να πέσουν οι χυμοί του.
Το κρέας συνεχίζει να μαγειρεύεται και σε αυτό το διάστημα.
Οι χρόνοι αυτοί, όμως, αντιστοιχούν σε ένα μάλλον ροζέ αρνάκι.
Αν μας αρέσει πιο ψημένο θα πρέπει να υπολογίσουμε 1ώρα και 10 λεπτά, με το κλειστό σκεύος.
Μεταγγίζουμε και τους ζωμούς της γάστρας σε ένα μπολάκι.
Βάζουμε χωριστά τα λαχανικά σε μια πιατέλα, κόβουμε το αρνάκι σε φέτες και το σερβίρουμε μαζί με τα λαχανικά του και με το ζωμό του, χωριστά.
Σημ.
Αν θέλουμε, μπορούμε να το συνοδέψουμε με πράσινα φασολάκια ατμού περιχυμένα με λίγο βούτυρο ή βρασμένα ψιλά, ξερά φασόλια, πολτοποιημένα με λίγο από το ζωμό του στο μπλέντερ.
Θ.Τ.