Υλικά
Υλικά
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι σκληρό 1 κ. σ. ελαιόλαδο
290 ml χλιαρό νερό
1/2 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κ. κ. αλάτι
1/2 κ. κ. ζάχαρη
Για τη γέμιση
1 σαλάμι αέρος Λευκάδας, κομμένο σε φέτες
1,5 φλιτζάνι ντοματίνια λιωμένα με τα χέρια
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
150 γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας
8-10 φέτες κατσικίσιο τυρί Μετσόβου
λίγη φρέσκια ρίγανη
Παρασκευή
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με το αλάτι σε μια λεκάνη και ανοίγουμε ένα «πηγαδάκι» με το δάχτυλο μας στη μέση.
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό, μαζί με τη ζάχαρη και την ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι.
Την αφήνουμε να «δουλέψει» για 2-3 λεπτά και μόλις αφρίσει την ρίχνουμε στο «πηγαδάκι», την ανακατεύουμε καλά κι αρχίζουμε να δουλεύουμε τη ζύμη για 5 λεπτά, ανακατεύοντας την με τα χέρια μας και ζυμώνοντας την, μέχρι να γίνει λεία και μαλακιά.
Σκεπάζουμε τη λεκάνη με τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για τουλάχιστον 1-1,5 ώρα.
Ανοίγουμε την ζύμη σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας με τη βοήθεια ενός πλάστη.
Απλώνουμε επάνω της τα υλικά της γέμισης, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τοποθετούμε το ταψί στη χαμηλότερη σκάλα του φούρνου και ψήνουμε την πίτσα, σε προθερμασμένο, στους 210-220°, φούρνο μέχρι να ροδίσουν τα τυριά.Θ.Τ.