Υλικά
Υλικά
600 γρ ψαρονέφρι (χοιρινό φιλέτο)
1 κ. κ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ. κ. ξερή ρίγανη, ψιλο-τριμμένη
1 κ. κ. κύμινο, σε σκόνη
1 κ. κ. ξερό κόλιανδρο, σε σκόνη
1 κ. κ. ξερό θυμάρι, ψιλο-τριμμένο
αλάτι
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. κ. σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φετούλες
Παρασκευή
Βάζουμε σε ένα μπολ τη σκόνη του σκόρδου, τη ρίγανη, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το θυμάρι και το αλάτι κι ανακατεύουμε το μείγμα καλά.
Απλώνουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο στον πάγκο εργασίας, αλείφουμε το ψαρονέφρι με το ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
Αλείφουμε το κρέας με τα χέρια μας και πιέζουμε ώστε να κολλήσουν τα μπαχαρικά καλά πάνω του.
Προσθέτουμε τις φετούλες του σκόρδου, κλείνουμε σφιχτά το χαρτί, αφήνοντας ένα κενό ανάμεσα στο κρέας και το κλείσιμο του ώστε να διατηρήσει την υγρασία του και ψήνουμε το κρέας για 25-30 λεπτά, σε προθερμασμένο στους 230ο, φούρνο.
Το αφήνουμε λίγο να σταθεί και στη συνέχεια το ανοίγουμε και το κόβουμε σε φετούλες.
Σερβίρουμε κατά προτίμηση με πουρέ πατάτας ή πράσινη σαλάτα.Θ.Τ.