Καραβίδες με σπαράγγια και αυγολέμονο (του Αθηναγόρα Κωστάκου)
Υλικά
Υλικά
1 μάτσο πράσινα σπαράγγια
100 γρ. κίτρινο ρύζι
1/2 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
10 μικρές καραβιδοουρές
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο
1 λίτρο ζωμό κότας ή θαλασσινών
6 αβγά
100ml χυμός λεμόνι
200γρ βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
4 γρ bonito
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα σπαράγγια και της καραβίδες σε ένα καυτό τηγάνι με ελαιόλαδο.Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε δυνατά με ελάχιστο ελαιόλαδο το ρύζι μας και το ξερό κρεμμύδι και όταν το κρεμμύδι μαραθεί προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε...Για το αυγολέμονοΠροσθέτουμε όλα μας τα υλικά μαζί και φέρνουμε το αυγολέμονο σε θερμοκρασία 60 βαθμών χτυπάμε όλο το μείγμα με έναν αυγοδάρτη και τοποθετούμε σε δοχείο σιφόν.
Αδειάζουμε μέσα στο μείγμα μας 1 αμπούλα αζώτου και διατηρούμε σε ζεστό μπεν μαρι.Σερβίρουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα βαθύ πιάτο
Επίσης...
Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.
Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.
Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.
Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.
Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.
Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.
Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.
Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.
Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!
Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.
Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.
Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.