Υλικά
Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες, χωρίς κόκκαλο
1 πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
1 κ.κ. ξερό θυμάρι
1/2 κ. κ αλάτι
1/4 κ.κ. πιπέρι
1 κ. σ. ελαιόλαδο
250 ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
155 ml νερό
1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
2 κ. σ. κορν φλάουρ
60 γρ. αμύγδαλα, κομμένα σε λεπτές φετούλες και καβουρδισμένα
Παρασκευή
Αλατοπιπερώνουμε καλά τις μπριζόλες και τις πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μετρίως δυνατή φωτιά και ψήνουμε τις μπριζόλες για 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, αλλά να μην παραψηθούν.
Τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τις ψήνουμε στον επιθυμητό βαθμό, λαμβάνοντας υπόψη ότι το χοιρινό δεν πρέπει να τρώγεται ωμό, αλλά ούτε παραψημένο, γιατί είναι από τη φύση του ένα στεγνό κρέας.
Βγάζουμε τις μπριζόλες και τις κρατάμε ζεστές.
Ξεκολλάμε τις "καραμέλες" από το τηγάνι, ρίχνοντας το χυμό του πορτοκαλιού και ½ φλιτζάνι (125 ml) νερό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Προσθέτουμε τις φέτες του πορτοκαλιού και την κανέλα.
Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε ένα φλιτζανάκι με νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις ενσωματωθεί ξαναβάζουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι, τις γυρίζουμε μια φορά να τυλιχτούν με τη σάλτσα και τις πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Τις σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας τες, αν θέλουμε, με χυλοπίτες ή κάποιο άλλο φαρδύ ζυμαρικό της αρεσκείας μας.
Θ.Τ.