Υλικά
Υλικά
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από λάπα
700 γρ. καρότα, κομμένα σε ροδέλες
200 ml μπίρα (Pilsner ή Lager)
25 γρ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά Φλώρινας, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 αβγό
1 κ. κ. πάπρικα ή μπούκοβο ή κοκκινοπίπερο (όσο καυτερό θέλουμε)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και το αβγό, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε το μείγμα.
Το πλάθουμε σε κεφτέδες.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τους κεφτέδες σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι και τους ροδίζουμε για 4-5 λεπτά, από όλες τις πλευρές τους.
Ρίχνουμε και τα καρότα και τις πιπεριές στο τηγάνι και τα αφήνουμε να μαραθούν για 5 λεπτά.
Περιχύνουμε το φαγητό με τη μπίρα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 15', σκεπασμένο με ένα καπάκι.
Την ώρα του σερβιρίσματος πασπαλίζουμε το τηγάνι με το μπούκοβο ή το κοκκινοπίπερο και μοιράζουμε το φαγητό στα πιάτα.
Θ.Τ.