X

Σούπα με σέσκουλα

Υλικά

υλικά για 4 άτομα

900 γρ. τρυφερά σέσκουλα

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι μαϊντανό, τα φύλλα

2 σκ. σκόρδου καθαρισμένες

4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

1 1/2 λ. ζωμό λαχανικών

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φύλλο δάφνης

1 κ.γ. θυμάρι

6 κόκκοι πιπεριού

αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Παρασκευή

Πλένουμε τα σέσκουλα, αφαιρούμε τυχόν ίνες από τις άκρες και τα κόβουμε σε λωρίδες 2,5 εκ.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τον μαϊντανό.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαλακώνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τα σέσκουλα και το σέλινο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν 5'.

Προσθέτουμε τότε τον ζωμό (ζεσταμένο), το σκόρδο σε φετάκια, τον μαϊντανό, τη δάφνη, το θυμάρι, τους κόκκους πιπεριού, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σούπα να βράσει 40' περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την περνάμε από το μπλέντερ, να γίνει λεία και ομοιόμορφη.

Σερβίρουμε στα πιάτα, βάζοντας στο κέντρο από μια κ.σ γιαούρτι.

Πασπαλίζουμε προαιρετικά με πάπρικα.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.