Υλικά
Υλικά
1 αρνάκι γάλακτος μαζί με τη συκωταριά του
τα νεφρά και τα πνευμόνια
3 λεμόνια (το χυμό)
80 γρ. ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
5 σκελίδες σκόρδο
5 γρ. κίμινο
10 γρ. κανέλα
6 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κούπα (100 γρ.) κουκουνάρι καβουρδισμένο
1 κούπα σταφίδες
2 ματσάκια άνηθο
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Καθαρίζουμε το αρνί και το περνάμε με τα λεμόνια.
Το αλατίζουμε.
Αφού ξεπλύνουμε τα εντόσθια, τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και βουτύρου.
Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το ρύζι, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε.
Στο μέσο του μαγειρέματος, προσθέτουμε το κουκουνάρι, τις σταφίδες και τον άνηθο και το αφήνουμε να βράσει.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Γεμίζουμε το αρνί και το ράβουμε.
Με το βούτυρο και το ελαιόλαδο που έχει μείνει αλείφουμε το αρνί και το αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια, ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C και για 2,5 περίπου ώρες στους 150°C.