X

Βυζάντι Καρπάθου

Υλικά

Υλικά

1 αρνάκι γάλακτος μαζί με τη συκωταριά του

τα νεφρά και τα πνευμόνια

3 λεμόνια (το χυμό) 

80 γρ. ελαιόλαδο 

½ φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια

5 σκελίδες σκόρδο 

5 γρ. κίμινο

10 γρ. κανέλα

6 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα

400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη 

1 κούπα (100 γρ.) κουκουνάρι καβουρδισμένο

1 κούπα σταφίδες

2 ματσάκια άνηθο 

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Καθαρίζουμε το αρνί και το περνάμε με τα λεμόνια.

Το αλατίζουμε.

Αφού ξεπλύνουμε τα εντόσθια, τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και βουτύρου.

Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το ρύζι, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε ελαφρά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε.

Στο μέσο του μαγειρέματος, προσθέτουμε το κουκουνάρι, τις σταφίδες και τον άνηθο και το αφήνουμε να βράσει.

Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Γεμίζουμε το αρνί και το ράβουμε.

Με το βούτυρο και το ελαιόλαδο που έχει μείνει αλείφουμε το αρνί και το αλατοπιπερώνουμε.

Στη συνέχεια, ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C και για 2,5 περίπου ώρες στους 150°C.

Επίσης...

Καγιανάς με Πράσο, Ανθότυρο και Κατσικάκι

Η συνταγή για έναν υπέροχο καγιανά.

Αρνάκι στη Γάστρα με Πορτοκάλι

Το αρνάκι-λουκούμι σε όλο του το μεγαλείο, γεμάτο αρώματα από μυρωδικά και πορτοκάλι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μαγικότερη Κρεατόσουπα

Μια εντελώς διαφορετική κρεατόσουπα, όπως τη φτιάχνουν συχνά στο Πήλιο, αλλά και στα νησιά του Ιονίου.

Αρνάκι Φρικασέ με Αμπελόφυλλα

Ένα καταπληκτικό, αλλιώτικο φρικασέ.

Κατσικάκι με Ντοματίνια

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι με ντοματίνια.

Κατσικάκι Γεμιστό

Η συνταγή για κατσικάκι γεμιστό.

Αρνάκι με Αγκινάρες

Η συνταγή για αρνάκι με αγκινάρες.

Κατσικάκι Μεθυσμένο

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι μεθυσμένο.

Κλασικό Αρνάκι Κλέφτικο

Πώς θα φτιάξετε το κλασικό αρνάκι κλέφτικο.

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Κεμπάπ με Αρνί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κεμπάπ με αρνί.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Αρνίσια παϊδάκια Ζερμέν (Albert Roux)

Ο Albert Roux, ο σεφ των έξι αστέρων Michelin (τρία για το «Le Gavroche» και τρία για το «Waterside Inn» στο Λονδίνο), ήρθε στnv Αθήνα για να μαγειρέψει στο γκαλά των «Χρυσών Σκούφων 2002» του Αθnνοράματος, μας μίλησε για τα διάσημα στόματα που έχει ταΐσει και υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει σύντομα για να ανοίξει εστιατόριο! Συνέντευξη ανοιχτής καρδιάς +6 signature dishes του ανθρώπου που έμαθε στους Βρετανούς τι εστί γκουρμέ.