Υλικά
υλικά
150 γρ. αλεύρι
200 ml γάλα
90 γρ. τυρί σεβρ φρέσκο σε κορμό
70 γρ. πικάντικο σαλάμι (π.χ. τσορίζο)σε χοντρά φετάκια
1 μέτρια πιπεριά Φλωρίνης, ψημένη ελαφρά στο γκριλ
1 μέτριο κρεμμύδι
2 αβγά
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο.
Καθαρίζουμε την πιπεριά, αφαιρούμε τους σπόρους και την κόβουμε σε κυβάκια.
Κόβουμε τα φετάκια του σαλαμιού σε κυβάκια.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Ανακατεύουμε αλεύρι, μαγιά, 1 κ.γ.
αλάτι, 1/2 κ.γ.
φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε τα αβγά, το λάδι και το γάλα και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.Πασπαλίζουμε πιπεριά και σαλάμι με λίγο αλεύρι μέσα σε ένα σουρωτήρι, τα τινάζουμε να φύγει το περίσσεμα και τα ανακατεύουμε με κουτάλι απαλά στο μείγμα του κέικ.
Κόβουμε τον κορμό του σεβρ σε φέτες και κατόπιν σε κύβους του 1 εκ.
και ανακατεύουμε προσεκτικά στο μείγμα του κέικ.
Αδειάζουμε σε μακρόστενη, βουτυρωμένη φόρμα (καλύτερα αντικολλητική) το μείγμα και βάζουμε στο φούρνο για 40'.
Ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας στο κέντρο τη λάμα ενός μαχαιριού.
Αφήνουμε να γίνει χλιαρό πριν το κόψουμε.