Κουρκούτι με ελαιόλαδο και γλυκάνισο
Υλικά
Υλικά
2 φλ. αλεύρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σφηνάκι τσίπουρο
2 φλ. σόδα
1 κ.γ. τριμμένο γλυκάνισο
1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το γλυκάνισο.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη το τσίπουρο και το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε στο μπολ τη σόδα και το μείγμα ελαιόλαδο –τσίπουρο.
Ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αυτό το κουρκούτι είναι ιδανικό για μικρά ψαράκια, γαρίδες και μύδια.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.
Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.
Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.
Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.
Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.
Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.
Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.
Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.
Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.
Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.
Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι