X

Κολοκυθόπιτα με πράσινο κολοκύθι

Υλικά

Υλικά

Για το φύλλο

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι

½ κ.γ. αλάτι

1 ½ φλ. νερό

Εναλλακτικά, έτοιμο χωριάτικο φύλλο

Για τη γέμιση

¾ φλ. κασέρι 

½ φλ. τελεμές 

3 κ.σ. κοπανιστή

1 φλ. φρέσκο δυόσμο ή ½ φλ. ξερό δυόσμο

2 κ.σ. σκόρδο αφυδατωμένο

5 φλ. κολοκύθια ξυσμένα

4 αβγά

1 φλ. τριμμένη φριγανιά

Αλάτι, 1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το φύλλο: ανακατεύουμε όλα τα υλικά, ζυμώνουμε, αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί 1 ώρα.

Αν χρησιμοποιούμε έτοιμο φύλλο το βγάζουμε από την κατάψυξη 2 ώρες πριν το χρειαστούμε, για να ξεπαγώσει με την ησυχία του.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη γέμιση:Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπόλ τα κολοκύθια, τα τυριά, το πιπέρι, το δυόσμο και το σκόρδο.

Ρίχνουμε πιπέρι, τα αυγά χτυπημένα και τη φρυγανιά.

Δοκιμάζουμε το αλάτι^ κανονικά δεν χρειάζεται αλάτισμα διότι η κοπανιστή είναι αρκούντως αλμυρή.

Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί διαμέτρου 35 εκ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C.

Αν φτιάχνουμε μόνοι μας το φύλλο, χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια το ένα μεγαλύτερο από το άλλο.

Ανοίγουμε το μεγαλύτερο και το στρώνουμε στον πάτο του ταψιού.

Αλλιώς στρώνουμε το ένα από τα δύο κατεψυγμένα φύλλα που πρέπει να έχουν ξεπαγώσει τελείως αφήνοντας να κρέμονται οι άκρες του έξω από το ταψί.

Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση και την ισιώνουμε κουνώντας το ταψί.

Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.

Πιάνουμε και τα δύο φύλλα μαζί και τα γυρίζουμε προς τα μέσα στρίβοντάς τα και φτιάχνοντας μια μπορντούρα ώστε να κλειστεί καλά η γέμιση μέσα.

Χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και την αλείφουμε με ελαιόλαδο ή τη ραντίζουμε με νερό.

Την ψήνουμε για 50 λεπτά.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές