Υλικά
Υλικά
30 κομμάτια χωριάτικου λουκάνικου μήκους 2 εκ.
30 μπουκίτσες κοτόπουλου στήθος ή μπούτι μήκους 2 εκ.
10 πράσινες πιπεριές
30 μέτρια λευκά μανιτάρια
Για τη μαρινάδα
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. λεμόνι
αλάτι, μπούκοβο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
15 ξύλινα σουβλάκια
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε στο νερό τα σουβλάκια για μισή ώρα.
Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας -εκτός από το πιπέρι- σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και αφήνουμε μια ώρα.
Εν τω μεταξύ, πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε 15 μεγάλα κομμάτια.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια (αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στα δύο αλλιώς τα κρατάμε ολόκληρα) τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αλατοπιπερώνουμε.
Περνάμε σε κάθε σουβλάκι εναλλάξ ένα κομμάτι κοτόπουλο, ένα κομμάτι πιπεριά, ένα κομμάτι λουκάνικο, ένα μανιτάρι και ξανά το ίδιο τελειώνοντας με το μανιτάρι.
Αλείφουμε όλο το σουβλάκι με λαδολέμονο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 170ο C.
Βάζουμε στο φούρνο ένα αντικολλητικό ταψί με νερό και από πάνω βάζουμε τη σχάρα ντυμένη με λαδόκολλα όπου έχουν κάνει κοψιές σε όλη την επιφάνεια με μυτερό μαχαίρι.
Αραδιάζουμε επάνω τα σουβλάκια και τα ψήνουμε για 15 λεπτά γυρίζοντας μια φορά.
Α.Τ.