Υλικά
Υλικά (για 4 σάντουϊτς)
150 γρ. μπλε τυρί
100 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. μπράντι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά
4 χοντρές φέτες από χοιρομέρι κρασάτο ή υπόλοιπο από βραστό ή ψητό κρέας ή βραστό ζαμπόν από μπούτι (συνολικό βάρος 300 γρ.)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
4 ψωμάκια τύπου τσιαπάτα
Φρέσκα φύλλα από σπανάκι
Εκτέλεση
Αφήνουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο να μαλακώσει.
Το ανακατεύουμε καλά με το μπλε τυρί, το σκόρδο και το μπράντι μέχρι να γίνει σαν αλοιφή.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε λωρίδες την πιπεριά.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι.
Ανοίγουμε κάθε τσιαπάτα στα δύο (δεν τη χωρίζουμε) και ψήνουμε ελαφρά στο γκριλ.
Αλείφουμε κάθε μισό με το μείγμα του τυριού.
Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απλώνουμε από πάνω φύλλα από σπανάκι και λωρίδες πιπεριάς.
Σκεπάζουμε με μια φέτα από το κρέας (αν είναι πολύ μεγάλη η φέτα την κόβουμε στα δύο και τις βάζουμε κατά μήκος) .
Κλείνουμε το σάντουϊτς και το κόβουμε στη μέση αν θέλουμε.
A.T.