X

Πατάτες Dauphinois

Υλικά

Υλικά

2 κ. πατάτες (με κίτρινη σάρκα)

3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 lt κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. αλάτι

½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.

Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το σκόρδο στον πάτο μιας πήλινης γάστρας ή πυρίμαρχης φόρμας, αλειμμένης με βούτυρο.

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 3-4 χιλιοστών.

Τις αραδιάζουμε επάνω στο σκόρδο, με τρόπο που η μία να καλύπτει λίγο την άλλη (αν δεν μας αρέσει καθόλου το σκόρδο, μπορούμε απλώς να τρίψουμε με μια σκελίδα τον πάτο και τις πλευρές του σκεύους).

Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και πιπέρι.

Περιχύνουμε τις πατάτες με την κρέμα γάλακτος (έτσι διανέμεται το αλάτι και η κρέμα παντού).

Ψήνουμε για μία ώρα με το ταψί ακάλυπτο, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να σχηματίσει η κρέμα μια χρυσαφί κρούστα.

A.T.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές