Υλικά
Υλικά
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 αβγά
½ φλ. κρασί
2 φλ. ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού
¾ φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο ή κεφαλοτύρι
Για τη σάλτσα
½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
250 γρ. καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
1 ½ φλ. ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ. ψιλοκομμένη ντομάτα κονσέρβας
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη σάλτσα: ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο βαρύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον για 4 –5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα, γύρω στα 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και το θυμάρι, ανεβάζουμε τη φωτιά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θεροκρασία στο πιο χαμηλό και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 1 ώρα,να μελώσει.
Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τους κεφτέδες: βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Σχηματίζουμε μεγάλο στρογγυλά κεφτεδάκια (4 εκ.
διάμετρος) και τα τηγανίζουμε ελαφρά.
Τα βγάζουμε στραγγιχτά και τα ρίχνουμε προσεκτικά μέσα στη σάλτσα.
Μαγειρεύουμε γύρω στα 20 λεπτά, να γίνουν τα κεφτεδάκια και να απορροφήσουν τη σάλτσα.