Υλικά
Υλικά
3 φύλλα ζελατίνης
5 κ.σ. χυμό λεμόνι
4 καπνιστές πέστροφες
600 γρ. τυρί κρέμα
200 ml κρέμα γάλακτος
140 γρ. σάλτσα αγριοράπανου (horseradish)
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 2 κ.σ χυμό λεμόνι και μέσα σε αυτό λιώνουμε τα φύλλα ζελατίνης ένα ένα.
Μόλις λιώσουν, τα αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.
Σε ένα μεγάλο μούλτι βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιούμε.
Μόλις ομογενοποιηθούν, ρίχνουμε το μείγμα με το λεμόνι, συνεχίζουμε λίγο ακόμα το χτύπημα και τοποθετούμε το μείγμα σε μια ελαφρώς λαδωμένη φόρμα σιλικόνης.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 6-8 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Από το βιβλίο "Χριστούγεννα στο σπίτι", oδηγός για γιορτινά καλέσματα της Anna - Maria Barouh