Υλικά
Υλικά
2 κ. γίδα κομμένη σε μερίδες
500 γρ. στριφτάρια (ζυμαρικά)
2 φύλλα δάφνης
½ φλ. ελαιόλαδο
5 κ.σ. ξύδι
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ολόκληρα, χαραγμένα σταυρωτά
1 κ.γ. δυόσμο ξερό
Ξύσμα ενός λεμονιού
1 ξερή καυτερή πιπεριά
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας, το στεγνώνουμε και το αλείφουμε με το ξύδι από όλες τις μεριές.
Το αφήνουμε σκεπασμένο δύο ώρες στο ψυγείο.
Βράζουμε το κρέας με νερό να το σκεπάζει για μισή ώρα και πετάμε το νερό (έτσι φεύγει το πολύ λίπος και η μυρωδιά).
Το βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό να το σκεπάζει, μαζί με 1 ½ lt νερό και 1 κ.σ αλάτι, τα κρεμμύδια, τη δάφνη και την καυτερή πιπεριά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο και μαγειρεύουμε 2 ½ ώρες, μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας.
Μεταφέρουμε το κρέας και το ζουμί σε γιουβέτσι.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και ρίχνουμε μέσα στο ζουμί τα στριφτάρια μαζί με το δυόσμο και το ξύσμα λεμονιού.
Ξαναφουρνίζουμε για 20 -30 λεπτά.
Το ζυμαρικό δεν πρέπει να είναι στεγνό, αλλά να έχει λίγο ζουμί. Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε μαζί με λίγο λεμόνι, τριμμένη ξερή μυζήθρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη ξερή μυζήθρα για όποιον θέλει.
Α.Τ.