Υλικά
Υλικά
250 γρ. φασολάκια μαυρομάτικα
800 γρ. πράσα
300 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ φλ. ψιλοκομμένο άνηθο
1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι χοντρό
Χυμός λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πράσα, τα κόβουμε σε ροδέλες.
Καθαρίζουμε και κόβουμε το ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
Πλένουμε τα φασολάκια, τα βράζουμε για 5 λεπτά, τα σουρώνουμε και πετάμε το νερό.
Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με κρύο νερό 3 δάχτυλα πάνω από την επιφάνειά τους και τα σιγοβράζουμε γύρω στα 30 λεπτά, ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι, μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις μαλακώσουν και πιουν σχεδόν όλο το νερό τους, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε με φρέσκο χυμό λεμονιού (αν θέλουμε) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
A.T.