Υλικά
400 γρ. πένες ή φουζίλι Υλικά
3 μέτριες μελιτζάνες (κατά προτίμηση μακρόστενες)
1/2 κ. ώριμες ντομάτες για σάλτσα
200 γρ. Ricotta σε κομματάκια
1/2 φλ.τσ. τριμμένο πεκορίνο
2 σκ. σκόρδο
1/2 φλ.τσ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 ξερή καυτερή πιπερίτσα (πεπεροντσίνο)
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεματίζουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τη φλούδα τους.
Τις κόβουμε σε κομμάτια.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 3 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε 2 σκ.σκόρδο.
Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα ρίχνουμε τις ντομάτες, την πιπερίτσα, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για 15', μέχρι να πήξει αρκετά η σάλτσα.
Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εν τω μεταξύ, πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους 1εκ..
Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για ένα μισάωρο περίπου.
Κατόπιν, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και τις τηγανίζουμε σε άφθονο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Τις μεταφέρουμε σε χαρτί να στραγγίξουν.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε al dente.
Ενώνουμε τις μελιτζάνες στη ζεστή σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε χοντροκομμένο βασιλικό.
Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
Προσθέτουμε τα κομμάτια της ricotta.
Μεταφέρουμε στο σκεύος σερβιρίσματος και πασπαλίζουμε με το πεκορίνο.
Σερβίρουμε αμέσως.