Υλικά
Υλικά
1 κ.σ. σπόρους κόλιανδρου
2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.σ. σπόροι κύμινου
2 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη (κιτρινόριζα)
1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
½ κ.γ. μπαχάρι σκόνη
1 κ.σ. κοφτή αλάτι
1 κ.σ. κοφτή μαύρο πιπέρι σε κόκκους
½ κ.σ. σπόροι σιναπιού
1 πρέζα κλωστές σαφράν
Εκτέλεση
Αλέθουμε σε μύλο του πιπεριού όλους τους σπόρους μαζί και τους περνάμε από κόσκινο.
Αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά σε σκόνη.
Διατηρούμε το κάρι σε αεροστεγές δοχείο μακριά από τη ζέστη.
Αυτή η συνταγή δίνει γύρω στα 100 γρ.
κάρι.
Α.Τ.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.
Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.
Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.
Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.
Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.
Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.
Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.
Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.
Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.
Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.
Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι