X

Καροτόσουπα με φαγόπυρο

Υλικά

Υλικά

1 φλ. φαγόπυρο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα

5 φλ.  ψιλοκομμένα ή τριμμένα στο χοντρό τρίφτη καρότα

½ φλ. ε. π. ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα: 2  κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος, 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού  και γιαούρτι ή σμετάνα (ρώσικη ξινή κρέμα), αν θέλουμε.

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά περίπου 5 -6 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε νερό (4 δάχτυλα πάνω από την επιφάνειά τους) και το φαγόπυρο.

Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μισή ώρα μέχρι να χυλώσει η σούπα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊντανό και το ξύσμα πορτοκαλιού και σερβίρουμε αν θέλουμε με λίγο γιαούρτι ή με σμετάνα (ρώσικη ξινή κρέμα).

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές