Υλικά
Υλικά
500 γρ. ψαρονέφρι
¾ φλ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. σάλτσα σόγιας
½ φλ. ξύδι
2 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
1 κ.γ. ξερό φασκόμηλο τριμμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Εκτέλεση
Αν χρησιμοποιήσουμε ξύλινα σουβλάκια, τα αφήνουμε να μουσκέψουν σε νερό για 1 ώρα πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
Κόβουμε το κρέας σε κύβους 2 εκ.
και το τοποθετούμε σε ρηχό ταψί.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά σε βάζο με βιδωτό τάπωμα (εκτός από το αλάτι) και κουνάμε να ανακατευτούν καλά.
Περιχύνουμε με τη μαρινάδα το κρέας, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες γυρίζοντάς το 5 –6 φορές. Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 200ο C, βάζουμε τη σχάρα στο φούρνο, την αλείφουμε ελαιόλαδο και από κάτω βάζουμε ένα ταψί με νερό.
Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα (την κρατάμε) και το περνάμε στα σουβλάκια.
Ψήνουμε τα σουβλάκια για 20 λεπτά περίπου και αλατίζουμε 6 –7 λεπτά πριν να είναι έτοιμα, δηλαδή μόλις εξαφανισθεί και το τελευταίο ίχνος από αίμα.
Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο τα αλείφουμε συχνά με τη μαρινάδα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Αφήνουμε να μείνουν 5 –6 λεπτά πριν σερβίρουμε.
A.T.