Υλικά
Υλικά
500 γρ. πατάτες, καλά πλυμένες
100 γρ. κόκκινο ή λευκό ταραμά
1 φλ. λιωμένο ξερό κρεμμύδι
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ φλ. ξερό δυόσμο
200 γρ. γαλέτα
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
Αλεύρι για αλεύρωμα
Εκτέλεση
Βράζουμε καλά τις πατάτες, τις στραγγίζουμε, τις καθαρίζουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά να στεγνώσουν καλά.
Τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ σε μεγάλο μπολ ή τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο.
Ρίχνουμε μέσα τον ταραμά, το κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι καγιέν και τον δυόσμο.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγη -λίγη τη γαλέτα μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται (μπορεί να μην χρειαστεί όλη).
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα.
Πλάθουμε σε μπαλίτσες, τις αλευρώνουμε και τις πατάμε ελαφρά με την παλάμη μας να πλατύνουν.
Τηγανίζουμε σε σπορέλαιο ή ελαιόλαδο ραφινέ, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και μεταφέρουμε τους ταραμοκεφτέδες επάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περισσό λάδι.
Σερβίρουμε με τουρσιά και ελιές.
Α.Τ.