Υλικά
Υλικά
1 ½ φλ. φούρνικο αλεύρι (καλαμποκίσιο αλεύρι φουρνισμένο)
4 φλ. νερό
2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
200 γρ. «Κολόθ τυρί» ή «Σουλουγούν ή κασέρι σε φέτες
Εκτέλεση
Διαλύουμε το αλεύρι στα 2 φλιτζάνια νερό.
Καίμε το βούτυρο, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε σιγά-σιγά το χυλό του αλευριού ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.
Όταν αρχίσει το μίγμα να κάνει κλωστές (τυροκλωστή) είναι έτοιμο.
Α.Τ.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.
Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.
Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.
Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.
Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.
Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.
Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.
Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.
Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.
Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.
Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι