Υλικά
Υλικά
1 κ. φρέσκα μανιτάρια
2 ξερά κρεμμύδια
4 μέτρια καρότα
3 μέτριες πατάτες
½ φλ. ταχίνι
¾ φλ. χυμός λεμονιού
6 φλ. νερό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ψιλοκομμένος άνηθος ή μαϊντανός
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, χωρίζουμε το καπελάκι από το πόδι και τα κόβουμε όλα σε φετούλες.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τη σελινόριζα, τα καρότα και τις πατάτες.
Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά χωρίς κάποια λιπαρή ουσία και ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα λαχανικά.
Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε 3 φλ.
νερό.
και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Περνάμε τη μισή σούπα από τη μουλινέτα να γίνει πολτός και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Χτυπάμε καλά το λεμόνι και το ταχίνι σε μπολ.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά –σιγά δυο κουτάλες από τη σούπα στο μπολ με το ταχίνι.
Επιστρέφουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα, την κουνάμε και την ξαναβάζουμε στη φωτιά να πάρει μερικές βράσεις.
Αν είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με ζεστό νερό.
δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.