X

Ριγανάδα κεφαλλονίτικη

Υλικά

Υλικά

Μπαγιάτικο ψωμί αρκετών ημερών

Κόκκινες σφιχτές ντομάτες

Ελαιόλαδο, ξύδι, νερό

Ρίγανη,

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από τον τρίφτη (πετάμε τη φλούδα).

Κόβουμε το ψωμί σε φέτες ή σε μπουκιές και το στρώνουμε σε μια σουπιέρα ή σε ένα ταψί. Το ραντίζουμε με λίγο ξύδι, λίγο νερό και ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε από πάνω λίγη –λίγη τη ντομάτα.

Αρτύζουμε με ακόμα λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Μερικοί βάζουν και φέτα ή πρέτζα (κεφαλονίτικο «τυρί» μαλακό και λίγο ξινό γίνεται από τρίμματα φέτας ελαιόλαδο και θυμάρι)) και κάνουν τη ριγανάδα να μοιάζει με τον κρητικό ντάκο.

Α.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι