Υλικά
Υλικά
4-5 μέτριες πατάτες ψημένες στο φούρνο
¾ φλ. σέλινο ψιλοκομμένο (κλωνάρια και φύλλα)
2 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
4 αβγά σφιχτοβρασμένα κομμένα στα τέσσερα
2 κ.σ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
1 φλ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι στα δύο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα αντσούγιας
6 φιλέτα αντζούγιας
120 ml ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη σάλτσα αντσούγιας: Χτυπάμε στο μούλτι τα φιλέτα αντζούγιας με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.
Σπάμε σε χοντρά κομμάτια τις πατάτες με ένα πιρούνι και τις βάζουμε σε σαλατιέρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.
Αραδιάζουμε τα αβγά στην επιφάνεια.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά και απαλά από κάτω προς τα πάνω να μην διαλυθούν τα αβγά.
Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Α.Τ.