X

Καλαμαράκια γεμιστά με γραβιέρα, πιπεριά και ντομάτα

Υλικά

Υλικά

8 μεγάλα καλαμάρια

8 κομμάτια γραβιέρα πάχους 1,5 εκ. και μήκους 7 -8 εκ.

16 φέτες από καλά ξεσποριασμένη ντομάτα πάχους 1 εκ.

16 λωρίδες πράσινης πιπεριάς πλάτους 1 εκ.

8 κ.σ. ελαιόλαδο

8 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες

4 πρέζες ξερή ρίγανη

4 πρέζες τριμμένο γλυκάνισο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια: τα πλένουμε, κόβουμε το κεφάλι, αφαιρούμε το ζελατινώδες κεντρικό κόκαλο, βγάζουμε το εσωτερικό τους πολύ προσεκτικά να μην σπάσει το μελάνι, τα βάζουμε σε ζεστό νερό και τα ανακατεύουμε με το χέρι πολλές φορές ώστε να καθαρίσει από μέσα η κουκούλα χωρίς να χαλάσει.

Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Κρατάμε τα πλοκάμια για άλλη χρήση (π.χ.

ένα πιλάφι ή ένα ριζότο).

Ανακατεύουμε σε μπολ το γλυκάνισο και τη ρίγανη.

Ρίχνουμε μέσα στην κουκούλα κάθε καλαμαριού μια κουταλιά ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο από το μείγμα γλυκάνισο –ρίγανη.

Γεμίζουμε προσεκτικά την κουκούλα βάζοντας μέσα ένα κομμάτι γραβιέρα, μια σκελίδα σκόρδο και από δύο φέτες πιπεριά και ντομάτα.

Κλείνουμε με οδοντογλυφίδες και αραδιάζουμε σε λαμαρίνα φούρνου στρωμένη με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 40-45 λεπτά.

Αφήνουμε να χλιάνουν για 10 λεπτά και σερβίρουμε κομμένα σε χοντρές φέτες.

Ψήνονται και στα κάρβουνα ή στο γκριλ.

Α.Τ.

Επίσης...

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.