Υλικά
Υλικά
1 κ. αρνί ψαχνό κομμένο σε μπουκιές
¾ φλ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 γερή πρέζα κανέλα + 1 ξύλο κανέλας
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.σ. κοφτή τριμμένο κόλιανδρο
4 κόκκοι μπαχάρι
10 ξερά βερίκοκα
10 ξερά δαμάσκηνα
¾ φλ. αμύγδαλο χωρίς τη φλούδα σε φιλέτα
¾ φλ. φρέσκος δυόσμος
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) και τσιγαρίζουμε το αρνί μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές.
Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε την τριμμένη κανέλλα και το ξύλο κανέλας, τον κόλιανδρο και το μπαχάρι.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά να βγάλουν τα αρώματά τους γύρω στα 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν γύρω στα 7 λεπτά.
Ξαναβάζουμε το αρνί στην κατσαρόλα και ρίχνουμε καυτό νερό ίσα να το σκεπάζει.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σκεπασμένο γύρω στη 1 ώρα.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα ξερά δαμάσκηνα και τα βερίκοκα πλυμένα και στεγνωμένα μαζί με τον δυόσμο και τα αμύγδαλα.
Βράζουμε ακόμα μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και αν είναι πολύ αραιή η σάλτσα δένουμε με 1 κ.σ κορνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό.
Αν θέλουμε σερβίρουμε το φαγητό επάνω σε πλιγούρι ή λευκό ρύζι.
Α.Τ.