X

Ψαροκροκέτες με πατάτα

Υλικά

Υλικά για 4 μερίδες

350 γρ. κόκκινο σολομό σε κονσέρβα (ζυγίστε τον αφού τον στραγγίσετε)

250 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες

1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2. κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν

85 γρ. αλεύρι

150 γρ. τρίμμα ψωμιού

2 αυγά

Θα χρειαστείτε επίσης:

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μια πρέζα αλάτι

6 κ.γ. ηλιέλαιο

σαλάτα για το σερβίρισμα

φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Εργαλεία

Μεσαία κατσαρόλα

Σουρωτήρι

Εργαλείο για τον πουρέ

Μπολ

Πιρούνι

Ξύλινη κουτάλα

Μεγάλο πιάτο

Διαφανής μεμβράνη

Δίσκος

2 μεσαία πιάτα

μεγάλο τηγάνι

τρυπητή σπάτουλα

χαρτί κουζίνας

Εκτέλεση

Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση περίπου.

Προσθέτετε τις πατάτες και μια πρέζα αλάτι και τις βάζετε να βράσουν για 12-15 λεπτά.Στραγγίζετε τις πατάτες στο σουρωτήρι και τις ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα.

Τις λιώνετε καλά μέχρι να γίνουν πουρές και τον αφήνετε να κρυώσει.Κόβετε τον σολομό σε μικρά κομμάτια.

Προσθέτετε τις πατάτες, τη μουστάρδα, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε.Πασπαλίζετε τα χέρια σας με λίγο αλεύρι και φτιάχνετε 8 ψαροκροκέτες.

Τις βάζετε σε ένα πιάτο, τις καλύπτετε με μεμβράνη και τις αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Χτυπάτε τα αβγά.

Σε ξεχωριστά πιάτα έχετε βάλει το αλεύρι και τα τρίμματα.

Περνάτε κάθε ψαροκροκέτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τα τρίμματα.

Ζητάτε από κάποιον ενήλικο να προθερμάνει τον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία.Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το μισό λάδι και ζητάτε από κάποιον ενήλικο να το ζεστάνει σε μέτρια φωτιά.

Τηγανίζετε 4 από τις ψαροκροκέτες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Όταν τηγανιστούν, τις διατηρείτε ζεστές στο φούρνο.

Κάνετε το ίδιο με τις υπόλοιπες.

Τις σερβίρετε με μια φέτα λεμόνι και ανάμεικτη πράσινη σαλάτα. *Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Στην κουζίνα με τη μαμά», των εκδόσεων Ψυχογιός.

Επίσης...

Τίποτα δεν ξεπερνά σε θαλπωρή τη γεύση του πουρέ

Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.

Τρώμε burger, τηγανιά και γιουβέτσι και στη νηστεία!

Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.