Υλικά
Υλικά για 6 μερίδες
250 γρ. κατεψυγμένο αρακά
400 γρ. ρεβίθια σε κονσέρβα στραγγισμένα
1 κ.σ. ταχίνι
χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Θα χρειαστείτε επίσης
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Λαχανικά για το σερβίρισμα
Εργαλεία
Μεσαία κατσαρόλα
Σουρωτήρι
3 μπολ ή χάρτινα ποτήρια
μίξερ
Εκτέλεση
Ρίχνετε τον αρακά σε νερό που έχει αρχίσει να βράζει και τον βράζετε για 3 λεπτά.
Τον στραγγίζετε στο σουρωτήρι και τον ξεπλένετε με κρύο νερό.Τοποθετείτε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.
Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Δοκιμάζετε με ένα κουτάλι του γλυκού.
Μεταφέρετε το χούμους σε ένα μπολ ή σε δύο χάρτινα ποτήρια.
Τα σερβίρετε με φρέσκα λαχανικά (καρότα, πιπεριές, σέλερι, μπιζέλια) κομμένα σε λωρίδες.
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Στην κουζίνα με τη μαμά», των εκδόσεων Ψυχογιός.