X

Σούπα με μύδια

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

1 1/2 κιλό μύδια

1 1/2 ποτήρι του νερού κρασί (450 γρ.)

6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μεγάλη κόκκινη γλυκιά πιπεριά

50 γρ. φρέσκο βούτυρο

1 ξερό μέτριο κρεμμύδι

3 γεμάτες κ. σούπας αλεύρι

450 γρ. νερό (2 φλιτζάνια)

3 κ. σούπας κρέμα γάλακτος 35%

1 φακελάκι (0,25 γρ.) σαφράν (ζαφορά)

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1.

Καθαρίστε καλά τα μύδια εξωτερικά τρίβοντάς τα με ένα σφουγγαράκι.

Στη συνέχεια τραβήξτε και βγάλτε τα γένια που προεξέχουν.

Πετάξτε όσα μύδια δεν είναι καλά κλεισμένα.2.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε 5 κουταλιές της σούπας κρασί και, μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέστε τα μύδια.

Αφήστε τα να βράσουν σκεπασμένα για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Βγάλτε τα και πετάξτε όσα δεν έχουν ανοίξει.

Αφήστε τον ζωμό να ηρεμήσει για 10 λεπτά και μετά μεταγ- γίστε τον με μια κουτάλα, προσέχοντας να μείνει στον πάτο της κατσαρόλας η άμμος που μπο- ρεί να έχουν βγάλει τα μύδια.

Βγάλτε τα μύδια μέσα από τα κελύφη τους, αλλά φυλάξτε και μερικά ολόκληρα μύδια για το σερβίρισμα.3.

Κόψτε σε μικρά κομμάτια (ροδέλες) το άσπρο τμήμα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Στη συνέ- χεια τεμαχίστε την πιπεριά σε μεγάλες λωρίδες, ξεπλύντε τες και κόψτε τες σε στενές λωρίδες του μισού εκατοστού και μετά σε μικρά κομμάτια.4.

Σε ένα τηγάνι βάλτε το βούτυρο να ζεσταθεί και προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Μετά από 1-2 λεπτά ρίξτε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, για να μη σβολιάσει, τον ζωμό από τα μύδια και το υπόλοιπο κρασί.

Αφού περάσουν 5 λεπτά, προσθέστε το νερό, καθώς και το σαφράν, το οποίο έχετε διαλύσει σε λίγο χλιαρό νερό.

Σκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε τη σούπα σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά.5.

Στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τα μύδια.

Αφήστε να πάρουν μια βράση και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Δοκιμάστε σε αλάτι και διορθώστε σύμφωνα με τη γεύση σας.6.

Σερβίρετε τη σούπα ζεστή και βάλτε 1-2 κελύφη με μύδια σε κάθε πιάτο για διακόσμηση.

Τε- λειώστε τρίβοντας λίγο πιπέρι.

Σημ. Μια χειμωνιάτικη σούπα η οποία σερβίρεται και ως κύριο πιάτο, γιατί έχει μια αρκετά πλούσια γεύση.

Μπορείτε να την κάνετε πιο ελαφριά εάν αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με γάλα.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Β.Φραντζολά "Γεύσεις της θάλασσας", εκδόσεις Πατάκη.

Μπορείτε να την κάνετε πιο ελαφριά εάν αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με γάλα.

Επίσης...

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.