Υλικά
Υλικά
1 κόκορας γύρω στο 1600 γρ. κομμένος σε μερίδες με το δέρμα
1 lt μπίρα ξανθή
½ φλ. βούτυρο
2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο μήκους 6 εκ. το καθένα
1 κ.σ. κόκκοι μαύρου πιπεριού
5 κόκκοι μπαχάρι
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε σχολαστικά τα κομμάτια του κόκορα.
Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε τα κομμάτια από την πλευρά της πέτσας, μέχρι να γίνει ροδοκόκκινη, και μετά από τη μεριά της σάρκας.
Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε κατσαρόλα με την πέτσα προς τα κάτω.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το δεντρολίβανο, το μπαχάρι και το πιπέρι και σβήνουμε με τη μπίρα, ξύνοντας τον πάτο με ξύλινη σπάτουλα να καθαρίσει.
Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στον κόκορα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, φέρνουμε σε βράση, κατεβάζουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει το κρέας –θα χρειασθούν άλλα 40 λεπτά τουλάχιστον αν ο κόκορας είναι ελευθέρας βοσκής, χωριάτικος.
Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες ή πατάτες πουρέ.
Α.Τ.