Υλικά
Υλικά
1 κ. χοιρινό ή αρνίσιο κρέας ψαχνό κομμένο σε κομματάκια σαν ζάρια
1 ξερό κρεμμύδι
6 μέτρια πράσα ψιλοκομμένα
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
½ φλ. τσ. κορνφλάουρ
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το φύλλο*
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. ξύδι
1 ½ φλ. νερό χλιαρό
Για το άλειμμα
4 κ. σ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
½ φλιτζάνι γάλα
Εκτέλεση
Για το φύλλο: Ενώνουμε σε μπολ το νερό, το ελαιόλαδο και το ξύδι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε βαριά λεκάνη.
Κάνουμε ένα βαθούλωμα στη μέση και ρίχνουμε τα υγρά.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη με πετσέτα στο ψυγείο για μία ώρα.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι σε ελάχιστο αλατοσμένο νερό, ίσα να τα σκεπάζει, σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι σχεδόν να λιώσει το κρέας και να έχει μείνε ελάχιστο ζουμί–αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κορνφλάουρ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα πράσα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια, το ένα μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα τρία, και τα ανοίγουμε σε φύλλο.
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και απλώνουμε στη βάση το μεγαλύτερο φύλλο, έτσι που να εξέχει από τα πλάγια του ταψιού. Λαδώνουμε πάλι και απλώνουμε άλλο ένα φύλλο.
Ρίχνουμε επάνω τη μισή γέμιση, βάζουμε το τρίτο φύλλο, απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση και τελειώνουμε με το τέταρτο φύλλο.
Φέρνουμε τις άκρες του φύλλου που περισσεύει προς τα μέσα, τη γυρίζουμε σε ρολό (κόθρος) και κλείνουμε καλά τη γέμιση μέσα στα φύλλα.
Αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C για μία ώρα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σοτυς 160ο C, και γυρίζουμε τη φωτιά στην κάτω θέση.
Αλείφουμε την επιφάνεια με το γάλα και ψήνουμε άλλα 25 λεπτά, να ψηθεί καλά το από κάτω φύλλα και να ροδίσει η επιφάνεια.*Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο για πίτες.
Α.Τ.
Α.Τ.