Υλικά
Υλικά
250 γρ. αλεύρι από δίκοκκο στάρι
150 γρ. αλεύρι σκληρό αλεύρι 70%
100 γρ. λιναρόσπορο αλεσμένο
1 ½ φλ. χλιαρό νερό
1 κ.σ. ξερή μαγιά
1 κ. σ. μέλι
¾ φλ. φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. αλάτι
Σουσάμι -αν θέλουμε
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε λεκάνη τα αλεύρια και τα ανακατεύουμε.
Παίρνουμε 2 φλιτζάνια αλεύρι και το μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε μέσα το νερό, τη μαγιά και το μέλι και το ανακατεύουμε.
Το αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα.
Το ρίχνουμε στη λεκάνη με τα αλεύρια μαζί με τον μάραθο, το αλάτι και το ελαιόλαδο και το ζυμώνουμε 15 λεπτά.
Το αφήνουμε σκεπασμένο να φουσκώσει –γύρω στη1 ½ ώρα.
Ξαναζυμώνουμε για 15 λεπτά, του δίνουμε το σχήμα καρβελιού και το μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψί.
Το αφήνουμε σκεπασμένο να φουσκώσει και πάλι γύρω στη 1 ώρα.
Το αλείφουμε με ελαιόλαδο, το πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σουσάμι, κάνουμε 2-3 χαρακιές και το ψήνουμε σε προθερμασμένο 180ο C για 50 λεπτά.
Α.Τ.