Υλικά
Υλικά
Για τη ζύμη
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 ml νερό
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
300 γρ. ψαχνό κοτόπουλο ψημένο ή βρασμένο σε κομματάκια
200 γρ. κασέρι τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή φρέσκος δυόσμος ή φρέσκο θυμάρι
1 φλ. ντομάτα ξεσποριασμένη και κομμένη σε κυβάκια
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το κρύο νερό και 1 γερή πρέζα αλάτι και δουλεύουμε με τα δάχτυλα να διαλυθούν οι σβόλοι.
Ρίχνουμε στο αλεύρι τα αβγά και το γιαούρτι χτυπημένα καλά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν ένας αρκετά ρευστός χυλός –σαν τον χυλό που φτιάχνουμε για την κρέπα.
Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το κασέρι, το αρωματικό βότανο που θέλουμε και τη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 3-4 κ.σ ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 24 εκ.. Μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα τον χυλό.
Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να ξεκολλάνε οι άκρες του ζυμαριού από τα πλάγια του τηγανιού.
Ρίχνουμε επάνω στη ζύμη το μείγμα του κοτόπουλου και ρυθμίζουμε τη θερμότητα σε μέτρια ένταση.
Συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει από κάτω η πίτα και να κουνιέται ελεύθερα μέσα στο τηγάνι.
Σερβίρουμε την πίτα κομμένη σε τρίγωνα.
Α.Τ.