X

Σάλτσα ντομάτα για πίτσα

Υλικά

Υλικά

600 γρ. φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

½ φλ. ελαιόλαδο

⅓  φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ή 1 κ.σ.φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου ή 1 κ.σ. φρέσκο ή ξερό θυμάρι

1 γερή πρέζα ζάχαρη

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, αλάτι (περίπου 1 κοφτό κουταλάκι) και τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μόλις πάρει βράση η σάλτσα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει να νερά της και να μελώσει.

Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα αρωματικά βότανα και πιπέρι.

Δοκιμάζουμε το αλάτι και την οξύτητα (αν χρειάζεται προσθέτουμε ελάχιστη ζάχαρη ακόμα) και διορθώνουμε τα μυρωδικά σύμφωνα με το γούστο μας.

Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν την απλώσουμε επάνω στην πίτσα.

Σημ.

Φτάνει για 2 πίτσες διαμέτρου 30-35 εκ.

Αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε 2 πίτσες, καταψύχουμε την ποσότητα της σάλτσας που περισσεύει.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές