Υλικά
Υλικά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φλ. κεράσια ώριμα χωρίς το κουκούτσι χοντροκομμένα
1 φλ. κέτσαπ*
⅔ φλ. καστανή ζάχαρη
1/4 φλ. μηλόξυδο
1 κ.σ. σάλτσα Worcestershire sauce
2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
½ κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
Σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά), λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγομαγειρεύουμε χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα για 20 λεπτά ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι να μαλακώσουν τα κεράσια και η σάλτσα να έχει την υφή ρευστής μαρμελάδας.
Δοκιμάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το ξύδι.
Πηγαίνει με όλα τα ψητά κρεατικά και τα λουκάνικα.*Αντικαθιστούμε την κέτσαπ με 1 φλ.
έτοιμη σάλτσα ντομάτα.
A.T.