Υλικά
Υλικά
1 κ. βλίτα
3 σκελίδες σκόρδο
½ φλ. ελαιόλαδο
⅓ φλ. ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και βράζουμε τα βλίτα.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε το σκόρδο σε γουδί και το μεταφέρουμε στη μουλινέτα.
Προσθέτουμε το ξύδι και αλάτι και δουλεύουμε μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Σερβίρουμε τα βλίτα σε πιάτο και ρίχνουμε από πάνω όση σάλτσα θέλουμε.
Σημ. Οι ποσότητες των υλικών είναι ενδεικτικές.
Μπορούμε να τις αυξομειώσουμε ανάλογα με το γούστο μας.
Η ίδια συνταγή γίνεται και με λεμόνι αντί για ξύδι.
Α.Τ.