X

Κρεμμυδοκεφτέδες

Υλικά

Υλικά

6 μέτρια κρεμμύδια

1 κ.σ. ξερός δυόσμος

1 κ.γ. ξερή ρίγανη

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες, τα βάζουμε σε λεκανίτσα και ρίχνουμε μια κουταλιά αλάτι.

Τα τρίβουμε καλά να μαραθούν και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι 30-40 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.

Τα μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε το δυόσμο, τη ρίγανη, την πάπρικα, πιπέρι και τόσο αλεύρι όσο είναι απαραίτητο για να δημιουργηθεί ένας χυλός σαν σιρόπι (πυκνόρευστος).

Βάζουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις κάψει (όχι να καπνίσει), ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντάς τους μια φορά με ξύλινη λαβίδα ή σπάτουλα -προσέχουμε να μην τους τρυπήσουμε και πάρουν λάδι.

Τους βγάζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί και τους αφήνουμε για 4 -5 λεπτά πριν τους σερβίρουμε.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές