X

Καροτοκεφτέδες

Υλικά

Υλικά

12 -14 μέτρια τρυφερά καρότα

½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κ.σ. ξερό κόλιανδρο τριμμένο

1 κ.σ. κύμινο τριμμένο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη

4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα καρότα στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε λεκανίτσα.

Ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ρίχνοντας προσεκτικά λίγο – λίγο τόσο αλεύρι, μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα που να μπορούμε να το πλάσουμε.

Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο, φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.

Ζεσταίνουμε αρκετό σπορέλαιο σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να κάνουν χρυσοκάστανη κρούστα, γυρίζοντάς τα προσεκτικά να μην τα τρυπήσουμε από όλες τις μεριές.

Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε 4 -5 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές